Werkproblemen

 

Last van werkproblemen door coronastress?

In een korte tijd zijn er grote veranderingen doorgevoerd voor veel mensen op het gebied van hun werk. Sommigen zitten thuis zonder werk, voor anderen is het werk heel anders geworden en er zijn mensen die het drukker dan ooit hebben. Iedereen ervaart op een andere manier de impact van de coronacrisis en de maatregelen die getroffen zijn. Daarbij wisselen de maatregelen ook in de tijd. We weten dat minimaal 1 op de 10 van de medewerkers vastloopt in het werk door de veranderende werk- en thuissituatie. Ook onzekerheid over de toekomst kan een negatieve invloed hebben en aandacht hiervoor is van groot belang.

Werkgevers en werknemers zijn voor ongekende uitdagingen komen te staan. Hier is geen draaiboek voor, dit hebben we niet eerder meegemaakt. In een periode van onzekerheid, probeert iedereen zijn werk te blijven doen in aangepaste omstandigheden. Dit doen ze vaak in een setting waarin er meer dan voorheen gevraagd wordt, omdat werk en privé plotseling niet meer zo gescheiden zijn.

Door medewerkers goede coaching te bieden in deze moeilijke tijd wordt voorkomen dat zij uit balans raken door stress als gevolg van overbelasting of onderbelasting.

 

Wat speelt zich af door het thuiswerken

 

1. Verlies van focus: de thuissituatie veroorzaakt veel afleiding

2. Afname sociaal contact: medewerkers missen het sociale contact op de werkvloer.

3. Verlies van structuur: het werk moet anders georganiseerd worden. De dagstructuur valt voor een deel weg, op vaste tijden ergens aanwezig moeten zijn, zoals studie, kinderen naar school, werk etc.

4. Meerdere taken en rollen: veel medewerkers worden geconfronteerd met combinaties van rollen thuis en moeten meer plannen.

5. Zorgen & piekeren: medewerkers maken zich zorgen over de toekomst en gezondheid van familie en vrienden.

6. Online werken: medewerkers kunnen moeite hebben om nieuwe (digitale) werkwijze zich eigen te maken.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij kunnen medewerkers een coachingstraject aanbieden om te leren omgaan met de verandering in omstandigheden en het behouden van de balans tussen werk en privé. We helpen om negatieve patronen te doorbreken in deze situatie. Leren omgaan met stress, het vinden van een balans en het versterken van veerkracht zijn belangrijke onderdelen hiervan.

 

De gesprekken met de psycholoog vinden plaats via beeldbellen in een beveiligde omgeving. Ook ontvang je opdrachten of oefeningen via een digitale beveiligde leeromgeving.

Benodigdheden hiervoor zijn een computer (laptop of desktop) met camerafunctie.

 

Onze coachingstrajecten zijn als volgt opgebouwd:

  • Een intakegesprek met een coach die aan uw medewerker wordt gekoppeld gedurende het traject via beeldbellen.
  • Online consulten met een coach via beeldbellen.
  • Online coaching modules over de volgende onderwerpen: gezond thuiswerken, balans en structuur, stressreductie, efficiënt werken, omgaan met emoties, piekeren, mindfulness en ontspanning, veerkracht en leren balanceren tussen verschillende rollen thuis.
  • Een eindgesprek met de coach waarin we evalueren en tips en adviezen geven om de behaalde resultaten op de lange termijn vast te houden. 

Tarieven coachingstrajecten

Afhankelijk van uw wensen bieden wij coachingstrajecten aan vanaf 500 excl BTW. 
U kunt ons mailen op info@behandelingcoronatress.nl voor meer informatie of een offerte.

 

Wie zijn wij?

Behandeling Coronastress is onderdeel van Blended Therapie & Coaching. Dit is een online praktijk die is ontstaan vanuit de samenwerking tussen Tamara Bavius, GZ-psycholoog & Coach en Veronique Streekstra, Psychotherapeut & Coach. Zij hebben ruime ervaring met het coachen van medewerkers in verschillende lagen van een organisatie. Samen met een team van coaches verzorgen zij het aanbod van Behandeling Coronastress. Hierbij maken zij gebruik van hun enthousiasme, bevlogenheid en wetenschappelijk bewezen behandelmethoden.