Relatieproblemen

 

 

Jullie relatie in de knel door coronastress

Merken jullie ook dat er meer spanningen en irritaties zijn in jullie relatie? Dat is natuurlijk goed te begrijpen in deze periode. In een relatie gaan koppels vaak verschillend om met grote veranderingen en onzekerheden. Er is veel gebeurd in de afgelopen periode en dat heeft veel van ons en onze relaties gevraagd. De impact die dat kan hebben, wordt met regelmaat onderschat. En wat voor ons medisch gezien de goede interventie kan zijn, zoals afstand houden en afzonderen, heeft psychologisch en relationeel een enorme impact.

Juist in een periode waarin jullie elkaar hard nodig hebben kunnen ook relatieproblemen ontstaan of toenemen. Mensen die bijvoorbeeld erg gesteld zijn op hun onafhankelijk en vrijheid, zitten misschien nu vaker dan voorheen ‘op elkaars lip’. Er zijn ook koppels die door de toegenomen drukte juist volledig langs elkaar heen leven.

 

Hieronder sommen we enkele kenmerken van relatieproblemen op

 • Je onvoldoende geaccepteerd, gerespecteerd of begrepen voelen
 • Communicatieproblemen, zoals niet goed naar elkaar luisteren
 • Onvoldoende openheid en eerlijkheid naar elkaar
 • Problemen met vertrouwen

 • Niet goed kunnen omgaan met conflicten en onenigheden 
 • Problemen in het uiten van wensen, grenzen,
 • Moeite met het tonen van affectie
 • Onenigheden over de opvoeding van uw kinderen

 

 

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Door de relatietherapie krijgen jullie meer inzicht in jezelf en in jullie relatiedynamiek, waardoor je ook leert hoe jullie beter om kunnen gaan met grote veranderingen, het combineren van rollen, grote en kleine irritaties en verschillende verwachtingen van elkaar. We helpen jullie om patronen daarin te doorbreken wanneer deze niet gezond zijn. We geven handvatten voor effectieve communicatie en leren jullie weer verbinding te maken met elkaar. 

 

De gesprekken met de psycholoog vinden plaats via beeldbellen in een beveiligde omgeving. Ook ontvang je opdrachten of oefeningen via een digitale beveiligde leeromgeving.

Benodigdheden hiervoor zijn een computer (laptop of desktop) met camerafunctie.

 

Ons pakket is als volgt opgebouwd:

 • Een intakegesprek met de psycholoog die aan jullie wordt gekoppeld gedurende het traject
 • Online behandeling waarin jullie leren patronen te doorbreken en de verbinding met elkaar te herstellen. Wij hebben meer dan 50 behandelprogramma’s en bespreken samen met jullie welke jullie individueel en samen willen volgen. Voorbeelden van deze programma’s zijn: communicatie, patronen doorbreken, leren stoppen met verwijten maken, verbinding maken met elkaar, leren omgaan met (corona) stress, creëren van balans en structuur, meer zelfvertrouwen, veerkracht, mindfulness, zelfcompassie, ontspanning etc.
 • Twee tussentijdse gesprekken met de psycholoog
 • Een eindgesprek met de psycholoog, bestaande uit terugvalpreventie gericht op de toekomst

Kosten en vergoeding

Behandeling van relatieproblemen wordt doorgaans vergoed uit de aanvullende verzekering.  In sommige gevallen is het mogelijk vergoeding te krijgen uit de basisverzekering. De hoogte van uw vergoeding is afhankelijk van uw polis. Meer uitleg over de vergoeding en kosten van de behandeling kunt u hier vinden in onze informatiebrief

 

Wie zijn wij

Behandeling Coronastress is onderdeel van Blended Therapie & Coaching. Dit is een online praktijk die is ontstaan vanuit de samenwerking tussen Tamara Bavius, GZ-psycholoog en Veronique Streekstra, Psychotherapeut. Samen met een team van psychologen verzorgen zij het aanbod van Behandeling Coronastress. Hierbij maken zij gebruik van hun enthousiasme, bevlogenheid en wetenschappelijk bewezen behandelmethoden.

 

Aanmelding behandeling relatieproblemen

 • Max. 400 tekens