Corona-angst

 

 

Last van Corona-angst?

Welkom, je bent op deze site terecht gekomen omdat je merkt dat je gevoelens van angst, stress en/of eenzaamheid ervaart vanwege het coronavirus. Of misschien ben jij of is jouw dierbare hersteld van de lichamelijke symptomen van corona, maar ondervind je hier nog psychische klachten van. Het virus, de angst voor het virus en de periode waarin we zowel privé als maatschappelijk zijn beland kunnen een grote invloed hebben op ons dagelijks leven. Wat medisch gezien een belangrijke interventie kan zijn, zoals meer persoonlijk afstand creëren of zelfs afzonderen, heeft psychologisch een enorme impact. Het is natuurlijk goed te begrijpen dat veel mensen hier last van hebben en uit balans raken.

 

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij bieden behandelingen aan om je te leren omgaan met gevoelens van angst- en stress. Zo krijg je meer inzicht in jezelf en leren we onze cliënten hoe ze beter om kunnen gaan met situaties waar ze weinig controle over hebben. We helpen daarin patronen te doorbreken zodat je meer zelfvertrouwen krijgt, ook als de omstandigheden onzeker zijn. We kijken wat jij nodig hebt en maken een behandeling op maat die je gemakkelijk vanuit huis kan volgen.

 

De gesprekken met de psycholoog vinden plaats via beeldbellen in een beveiligde omgeving. Ook ontvang je opdrachten of oefeningen via een digitale beveiligde leeromgeving.

Benodigdheden hiervoor zijn een computer (laptop of desktop) met camerafunctie.

 

Ons pakket is als volgt opgebouwd:

  • Een intakegesprek met de psycholoog die aan jou wordt gekoppeld gedurende het traject.
  • Online consulten met een psycholoog via beeldbellen.
  • Online behandeling waarin je leert om te gaan met je gevoelens van angst en stress. Wij hebben meer dan 50 behandelprogramma’s en bespreken samen met jou welke je wilt volgen en welke het best bij jou passen. Voorbeelden van deze programma’s zijn: leren omgaan met (corona) stress, leren omgaan met angst en paniek, creëren van balans en structuur, afname van somberheid, omgaan met eenzaamheid, stoppen met piekeren, meer zelfvertrouwen, veerkracht, mentaal revalideren van corona, mindfulness, zelfcompassie, ontspanning en goed slapen.
  • Een eindgesprek met de psycholoog, bestaande uit terugvalpreventie gericht op de toekomst

Vergoeding & Kosten

Indien u een verwijzing aan de huisarts vraagt naar de Basis GGZ, kunt u de behandeling grotendeels of geheel vergoed krijgen vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Hoeveel u vergoed krijgt is afhankelijk van uw polis. Doorgaans is dit 65 tot 100 procent van het totaalbedrag. Meer uitleg over de vergoeding en kosten van de behandeling kunt u hier vinden in onze informatiebrief.

 

Wie zijn wij

Behandeling Coronastress is onderdeel van Blended Therapie & Coaching. Dit is een online praktijk die is ontstaan vanuit de samenwerking tussen Tamara Bavius, GZ-psycholoog en Veronique Streekstra, Psychotherapeut. Samen met een team van psychologen verzorgen zij het aanbod van Behandeling Coronastress. Hierbij maken zij gebruik van hun enthousiasme, bevlogenheid en wetenschappelijk bewezen behandelmethoden.

 

Aanmelding behandeling corona-angst

    Heeft u in dit jaar een andere behandeling gevolgd binnen de Basis GGZ. Dan kan het zijn dat deze behandeling NIET wordt vergoed.